Bozbey: ''Çiftçimizin feryadını duymazdan gelemeyiz.'' Bozbey: ''Çiftçimizin feryadını duymazdan gelemeyiz.''

Osmangazi Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi, geleceğin veteriner hekimlerinin uzmanlaşmasına katkı sağlayacak bir protokol imzaladı. Bu protokol ile Veteriner Fakültesi 4. ve 5. sınıf öğrencileri, Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi'nde alanında uzman veteriner hekimlerle birlikte klinik çalışmalar yapma imkanı bulacak.

Protokolün Kapsamı:

  • Veteriner Fakültesi 4. ve 5. sınıf öğrencileri, yılda 9 ay boyunca haftanın 2 günü Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi'nde eğitim alacak.
  • Öğrenciler, klinik tedaviler, hayvan muayenesi, hastalık raporu yazımı, görüntüleme yöntemleri ve operasyonlar gibi konularda bilgi ve beceri kazanacak.
  • Biyokimyasal ve hematolojik tetkikler, biyopsi ve tanısal virolojik, mikrobiyolojik, parazitolojik ve patolojik örnek alma gibi konularda eğitim alacaklar.
  • Özellikle kısırlaştırma çalışmaları hakkında eğitimler verilecek.

Protokolün Hedefleri:

  • Geleceğin veteriner hekimlerinin daha donanımlı ve bilgili olmasını sağlamak.
  • Sahipsiz hayvanlara yönelik veteriner hizmetlerinin kalitesini yükseltmek.
  • Hayvan refahı ve korunması konusunda farkındalık yaratmak.

Protokol İmza Töreni:

Protokol imza töreni Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi'nde gerçekleşti. Törende Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ve Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Şenlik bir araya geldi.

Başkan Aydın'ın Açıklaması:

"Osmangazi Belediyesi olarak hayvanlara her zaman sahip çıktık. Bu protokol ile veteriner fakültesi öğrencileri haftanın 2 günü burada hayvanlarla ilgili birçok konuda eğitim desteği alacak. Bu çalışmayı bilimsel çerçevede arzuladığımız için dekanımız öğrencilerin yetişmesine katkı sunacağı için bize destek verdi. Bu eğitimlerle buradaki hizmeti daha iyi standartlara daha iyi nasıl taşırız ve sokak hayvanlarıyla ilgili bütün Türkiye’nin gündeminde olan konu olan kısırlaştırmayı hızlandırıcı, hayvanları uyutmayıp kısırlaştırma kapsamında bir süreci hedefliyoruz."

Dekan Şenlik'in Açıklaması:

"Biz fakülte olarak Osmangazi Belediyesi ile bir işbirliği içinde olmaktan mutluyuz. Bu birliktelik inşallah uzun yıllar devam edecek. Öğrencilerimiz bu merkeze gelmekten son derece mutlular, işbirliğimiz hayırlı uğurlu olsun."

Sonuç:

Osmangazi Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nin imzaladığı bu protokol, geleceğin veteriner hekimlerinin yetişmesine ve sahipsiz hayvanlara yönelik veteriner hizmetlerinin kalitesinin yükselmesine önemli katkılar sağlayacak.

Editör: Selim AĞBAYRAK